Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Filipinler’in Birilan Adası’nın Caibiran kasabasında tayfundan etkilenen 300 aileye gıda yardımı yaptı.

TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanı Murat Uyar, Filipinler e Hagupit tayfununun yaşandığı afet bölgesine Türkiye’den yaklaşık 30 saatlik bir yolculuk sonrası ulaştıklarını söyledi. Murat Uyar, tayfunun Samar, Leyte ve Birilan adalarında etkili olduğunu, yaşanan yoğun yağışlar ve sel sebebiyle toprak kaymaları meydana geldiğini kaydetti. Uyar, 4 milyon civarında insanın tayfundan etkilendiği bölgede 1 milyon insanın bölgeden tahliye edildiğini vurgulayarak, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak ekiplerimizle birlikte Filipinler’e geldik. İlk olarak Birilan Adası’nın Caibiran kasabasında tayfundan etkilenen 300 aileye acil gıda yardımı yaptık. Tayfunun etkilediği bölgelerde insanların günlük hayatta ihtiyaç duyduğu malzemeleri tespit edip, yardım dağıtımına devam edeceğiz. Gıda ve hijyenik paketlerin dışında evleri tamamen tahrip olan ihtiyaç sahibi ailelere de inşaat malzemesi yardımında bulunacağız. Filipinler’e ilk etapta 200 bin dolar maddi yardım yapacağız. İlerleyen dönemlerde ise ihtiyaca göre yardımlarımızı artıracağız. Camilerin ve kliniklerin onarımı için gereken desteği de sağlayacağız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MADERAZO: “TDV’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Caibiran Belediye Başkanı Eulalio Maderazo, Filipinliler’i yalnız bırakmadığı için Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür etti. Maderazo, “Ülkemizde yaşanan tayfundan çok sayıda insan etkilendi. Tayfundan korunmak için insanları tahliye ederek farklı yerlerdeki, camilerde ve okullarda barındırmak zorunda kaldık. Burada insanların acil olarak gıdaya, suya ve barınma yerlerine ihtiyacı var. Diyanet Vakfı’na halkımızı yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim” diye konuştu.