ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli vatandaşlara yönelik düzenlediği umre programı kapsamında 74 kişiyi kutsal topraklara götürüyor.    

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da engelli vatandaşlara yönelik umre programı düzenledi. Bu kapsamda 74 kişilik bir grup engelli vatandaş, bugün Ankara Esenboğa Havalimanından kutsal topraklara hareket etti. 

Engelli vatandaşlar, yedi gün Mekke'de, yedi gün de Medine’de olmak üzere 14 gün boyunca kutsal toprakları ziyaret edecek. Grup, 15 Mayıs’ta yurda dönecek.

-Engelliler için özel din görevlileri

Kendisi de engelli olan Kafile Başkanı ve Edirne Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme, görme ve ortopedik engelli 74 vatandaşın umre ziyaretlerini sağlıklı bir şekilde yapmaları için özel din görevlilerinin kafilede bulunduğunu söyledi.

Eroğlu, engelli vatandaşların koordinasyonunundan sorumlu olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu: 

"İşaret dili bilen iki erkek, bir bayan din görevlisi, işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Engelli kardeşlerimizin ibadetlerini en güzel şekilde yapmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu kardeşlerimizin duasını alarak ülkemize dönmek istiyoruz."  

-2015'in başından itibaren 101 kişi umreye gitti

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde 2015 yılının başından itibaren bugüne kadar engelli vatandaşlar ve refakatçilerinden oluşan 101 kişi, umreye giderek kutsal toprakları ziyaret etme ve umre vazifesini yerine getirme imkanı buldu.