KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için billboardlara astığı afişte Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasını kınayarak "Böyle bir karikatürün bir siyasi görüş tarafından kullanılması, o görüşün sahibinin hangi kaynaklardan beslendiğinin de en açık göstergesi niteliğindedir" dedi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenişehir Belediyesinin billboardlarda yayınladığı afişlerin, HDP ve türevlerinin halkın inançları ile problemlerini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Milletin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadan milli ve manevi değerleri dikkate almadan atılan her adımın vicdanlarda derin yaralar açtığını ifade eden Öksüz, bu tutum ve davranışların milletten gereken cevabı her zaman etkileyici bir şekilde aldığını belirtti.

Öksüz, Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret girişimlerinde kullanılan karikatürü kasten malzeme yapmanın, kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir karikatürün bir siyasi görüş tarafından kullanılması, o görüşün sahibinin hangi kaynaklardan beslendiğinin de en açık göstergesi niteliğindedir. Beslendiği kaynakların bayraktarlığını yapan bu zihniyet aynı zamanda Diyanet İşleri teşkilatının da kaldırılmasını vadederek bu millete mi yoksa maşası oldukları güçlere mi hizmet etme derdinde olduklarını göstermiştir" ifadesini kullandı.

Bu topraklara ait olduğu iddiasındaki bir siyasi partiyi temsil eden belediyenin, böylesine bir çirkinliğe alet olmasını "manidar" diye nitelendiren Öksüz, "Yeryüzünün gelmiş geçmiş en edepli, en ahlaklı, en temiz insanı Hazreti Peygamber'e karşı yürütülen hakaret kampanyasında üretilen bir malzemeyi alenen, milletimizin manevi duygularıyla alay edercesine kullanmanın şiddetle kınanması gerektiğini düşünüyor ve bu olayın faillerini şiddetle ve esefle kınıyorum" diye konuştu.

-"Müslümanlar rencide edilmiştir"

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk ise söz konusu afişin Doğu ve Güneydoğu halkının inanç ve değerlerine yönelik saygısızlık olduğunu belirtti.

"Özellikle seçime gidilen bu süreçte muhafazakar ve dindar kimliği ön planda olan Kürt kardeşlerimiz sandıkta bunlara gereken dersi vermeleri gerekiyor" ifadesini kullanan Öztürk, sandıkta bu siyasi anlayışa ve bu anlayışın temsilciliğine soyunan siyasi partilere en ağır cevabın verilmesi gerektiğini kaydetti.