Diyarbakır Valiliği, Ebola şüphesiyle hastaneye kaldırılarak, karantina altına alınan hastaya ilişkin yaptığı açıklamada, hastanın Batı Afrika’dan gelmemesi nedeniyle Ebola şüphesinden uzaklaşıldığını bildirdi. Valilik, Mers Cov hastalığı üzerinde durulduğuna da dikkat çekerek, tahlillerin Ankara’ya gönderildiğini vurguladı.

Diyarbakır Valiliği, Hac dönüşü havaalanında baygınlık geçirerek, yere yığılan ve müdahale eden sağlık görevlileri tarafından Ebola şüphesi nedeniyle hastaneye kaldırılarak, karantina altına alınan 50 yaşlarındaki K.B’nin durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hac’dan gelen ve son 15 gündür ateşi olan kadın hastanın Ebola hastalığı taşıdığı iddiaları gündeme gelmiştir. Sözkonusu hastanın Batı Afrika’dan seyahat öyküsünün olmaması, uzmanlarımızı bu şüpheden uzaklaştırmıştır. Öncelikle Mers Cov ya da diğer hastalıkları ekarte etme açısından hasta izole edilmiş olup, alınan numune incelenmek üzere Ankara’daki laboratuvara gönderilmiştir.”