ANKARA (AA) - Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Serkan Codal, Diyarbakır'daki silahlı saldırılara ilişkin, "PKK'nın Müslüman Kürt halkına olan tahammülsüzlüğünün ve bölgede kaos çıkarma amacının dışa vurumu olan bu ve benzeri cinayetlerin ilerleyen günlerde artmasından endişe ediyoruz" dedi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile saldırı sonrası çıkan olaylarda hayatını kaybeden 3 kişi için, Hüda Par Genel Merkezi önünde toplandı. 

Platform üyeleri adına basın açıklaması yapan İHH Ankara Şubesi üyesi Serkan Codal, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile saldırı sonrası çıkan olaylarda hayatını kaybeden 3 kişinin, kişisel hesapların ötesinde planlı ve profesyonelce işlenmiş cinayetlerle yaşamlarını yitirdiklerini savundu.

PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kendilerine muhaliflere fütursuzca saldırdığını öne süren Codal, şöyle konuştu:

"Nitekim çiçeği burnunda milletvekili Burcu Çelik Özkan seçim kutlamalarında sarf ettiği 'Bu memleketten çekip gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşleri (Kalaşnikof) size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz' cümleleri ile nasıl bir zihin dünyasına sahip olduğunu topluma açık etmiştir. Ardından HDP'nin klasik haline gelen yaklaşımı ile 'Yanlış anlaşıldım' cümleleri ile olayı kapatmaya çalışmıştır. PKK'nın Müslüman Kürt halkına olan tahammülsüzlüğünün ve bölgede kaos çıkarma amacının dışa vurumu olan bu ve benzeri cinayetlerin ilerleyen günlerde artmasından endişe ediyoruz."

Tarafları aklı selime davet ettiklerinin altını çizen Codal, şunları kaydetti:

"Politik Kürtçülük yaparak seçimlerde Kürt halkı üzerinden devşirdiği oylar ve vesayetçi Kemalist zihniyetin destekleri ile barajı aşıp Meclise giren, kendisini Kürtlerin sözde temsilcisi olarak nitelendiren HDP, Müslüman Kürtlere yönelik işlenen bu cinayetler karşısında 'dostlar alışverişte görsün' sadedinde açıklamalar yapmaktadır. Suçu da her zaman olduğu gibi mağdur olanın üzerinden bir başkasına atmaktadır. Küresel efendileri adına bölgede kan akıtan taşeronlar bilmelidir ki ateş düştüğü yerde kalmaz. Bölgede zuhur edecek kaos ortamında örneklerini yakın coğrafyamızda gördüğümüz üzere hiç kimse emniyette olmayacaktır."

Codal, "Son olarak Selahattin Demirtaş'ın PKK'yı es geçerek yaptığı 'Hizbullah silahlandırılıyor' açıklaması bu süreçte ne denli samimi olduğunu ortaya koyan en net cümledir. Demokrasi, insan hakları, yaşam hakkı, halkların kardeşliği, adalet, eşitlik gibi söylemlerle batı bölgelerinde temaşa eden HDP yetkililerine sorumlu davranmalarını söylüyor ve iddialarını ispata çağırıyoruz. Aksi durumda işlenen bu cinayetlerin birinci dereceden failleri olmaktan kendilerini kurtaramayacaklardır" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından platform üyeleri, Hüda Par Genel Merkezi'ni ziyaret ederek parti yetkililerine başsağlığı dileklerini iletti.