Hristiyan inanışına göre, Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen ’Noel Bayramı’ Diyarbakır’da düzenlenen ayinle kutlandı.

Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel Bayramı kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan ayine Hristiyanların yanı sıra çok sayıda Müslüman da katıldı. Düzenlenen ayinde Hristiyanlar dini inançları gereği, mum yakıp, günah çıkardı. Sabahın ilk ışığında dua etmeye başlayan Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, ayin sonrası yaptığı konuşmada Hristiyanlar olarak buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi. Ortadoğu’da yaşanan savaşlara dikkat çeken Akbulut, "Noel Bayramı’nın barışa vesile olmasını diliyoruz. Barış, barış diyoruz ama maalesef barışı görmüyoruz. Hıristiyanlar olarak, çok buruk bir bayram geçiriyoruz. Nedeni ise, Irak’ta, Suriye’de yaşananları görüyoruz. 2 metropolitimiz kaçırıldı, bunlardan halen haber alamadık. Metropolitler dini adamları olarak, barışın simgeleridir" dedi.

Noel Bayramı ayine katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, bütün dinler ve inançlar barışa hizmet ettiğini ifade ederek, Hristiyanlığın zulme karşı çıktığı ve barışa hizmet ettiğini söyledi. Anlı, "Bugün Hz. İsa’nın doğum günüdür. Tabii Müslümanlar için de Hz. İsa önemli bir peygamberdir. Bizler açısından ayrı bir değeri var. Ortadoğu’da son dönemlerde yaşananlar bugün anlam kazanıyor. Bugünleri kutlamak, böylesi günlerde bir araya gelmek çok daha anlamlıdır. Bugün, bir çok Müslüman din adamı ve Hristiyanlar bir arada Hz. İsa’nın doğum gününde yan yana olmaları büyük bir mesajdır. Hemen yanı başımızda IŞİD gibi vahşi bir çetenin yaptıklarının yanında asıl insani değerlerin burada olduğunu görüyoruz. Hepimiz barış diyoruz. Çünkü bugün en büyük ihtiyacımız barıştır. Mezopotamya farklı inançların beşiğidir. Bugün biz bu geleneğin mirasçılarıyız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak hem Hristiyan halkımızın, zulme uğrayanların yanında olacağız aynı şekilde İsrail’in Filistin’deki zulmüne de karşı çıkacağız" diye konuştu.

Noel ayinin ardından kilise bahçesinde konuklara çörek ve çay ikram edildi.