DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 6 asker için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik, erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Mustafa Bilgili, Recep Bodur ve Fatih Yeniay'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak için halk üzerinde korku yaratmaya çalıştığını söyledi.

Törene katılan Vali Hüseyin Aksoy ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti şehit yakınlarını teselli etti.

Törene, Vali Aksoy ve Orgeneral Huduti'nin yanı sıra 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Asker Hastanesi Baştabibi Servet Emeksiz de katıldı.

Şehit Çelik ve Nerkis'in naaşı İzmir, Bilgili ve Bodur'un cenazesi Amasya, Yeniay ve Görgülü'nün naaşı toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu dün 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.