Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yeni projelerle Diyarbakır’ın gençlik ve sporun cazibe merkezi haline geleceğini belirterek, "PKK yakacak yıkacak, biz bir değil, beş yapacağız" dedi.

AK Parti Milletvekili Cuma İçten, hükümetin Diyarbakır’da tamamlanan ve yapımı devam eden yatırım ve projeleri hakkında bilgi verdi. Çözüm süreciyle birlikte yatırım konusunda iyimser bir havanın yakalandığını ve Diyarbakır’ın artık Türkiye’nin yeni cazibe alanlarından biri olmaya başladığını kaydeden İçten, Diyarbakır’da ulaşım, sağlık, spor başta olmak üzere bütün alanlarda yapılan yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin her bölgesinin şaha kalktığını vurgulayan İçten, bölge bölge ayrım yapmadan yatırım rekorları kırdıklarını söyledi. Diyarbakır’da Büyükşehir belediyesinin HDP’li olmasına atıfta bulunan İçten, iktidarlarının bunu göz ardı ettiğini ve Diyarbakır insanına her türlü hizmeti sunduğunu kaydetti. İçten, bugün Diyarbakır denince akla belediyenin değil, AK Parti iktidarlarının yatırımlarının geldiğini, bunun da rakamlarla ortada olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN YENİ YURTLAR

Gençliğin bu ülkenin umudu olduğunu belirten İçten, hükümetin öğrencilere ve gençliğe yönelik yatırımlarının artarak devam ettiğini söyledi. Diyarbakır’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmek için atılım yaptıklarını belirten İçten, Diyarbakır merkezde 3 bin 238 kapasiteli 3 öğrenci yurduna 2014 yılı içerisinde bin 514 kapasiteli bir yurdun daha eklendiğini kaydetti. İçten, 2015 yılında Silvan’da 300 yataklı bir yurdun daha teslim edileceği müjdesini verdi. Diyarbakır’ın birçok ilçesinde gençlik merkezleri ve spor yatırımlarının hızla devam ettiğini vurgulayan İçten, yapımı tamamlanan ve teslimi yapılacak olan yatırımları sıraladı. Bu hizmetleri, yatırımları gururla aktardığını belirten İçten, özellikle ilçelere yapılan gençlik merkezlerinin önemine işaret etti. Bağlar Gençlik Merkezi, Silvan Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Bismil Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Bismil Ambar beldesine 250 seyircilik spor salonu, Çınar Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Çınar Spor Salonu, Silvan Sentetik Sahası’na soyunma odası gibi yatırımların tamamladığı bilgisini veren İçten, “Birilerine inat gençliğin eğitimi ve gelişimi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“DİYARBAKIR’IMIZA STADYUM VE SPORCU FABRİKASI”

Geçmişteki hükümetlerin yaptığı gibi temeli atılan hiçbir yatırımı yarı yolda bırakmadıklarını aktaran İçten, yapımı devam eden diğer yatırımlar da olduğu gibi gençlik ve spor yatırımlarının da tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. İçten, “Hemşehrilerimin sabırsızlıkla beklediğini bildiğim Diyarbakır Stadyumu’nun çalışmaları devam ediyor. Hafriyat çalışmalarının ardından inşallah örnek bir stadyuma sahip olacağız. Spor ahlak ve disiplin demektir. Gençlerimiz sokaklara çekilmek istenirken, bizler Diyarbakır’a sporcu fabrikası açıyoruz. Allah’ın izniyle gerçek bir fabrika gibi çalışacak olan sporcu fabrikasının inşasında da yüzde 50’lilik kısmı tamamlandı. Yine merkezde olimpik bir kapalı yüzme havuzuna kavuşacağız. Bu yatırımla ilgili olarak da arazi tahsisi ve proje çalışmaları devam ediyor. Diğer yatırımlarda Ergani Gençlik Merkezi’nin yüzde 55’i bitti. Mardin yolu spor tesislerinin modernizasyonunda yüzde 75’lik bir aşama kaydedildi. Silvan Gençlik Merkezi’nin yapımına devam ediliyor ve bunun da yüzde 55’lik kısmı bitti. Yenişehir ilçemize de bir gençlik merkezi çalışmamız var. Yenişehir Gençlik Merkezi bitmek üzere, yüzde 70-80 oranında mesafe katedildi. Baktığımızda Dicle’de yapımı devam eden spor salonu ile birlikte memleketimizin gerek merkez, gerekse de tüm ilçelerinde yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

TOPLAM 216 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI

Diyarbakır’a yurt yatırımları hariç toplamda 216 milyon TL’lik yatırımın gençlik ve spora aktarıldığını belirten İçten, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi bizler yılmadan usanmadan aşkla, şevkle milletimize çalışmaya devam edeceğiz. PKK yakacak yıkacak biz bir değil, beş yapacağız” ifadelerini kullandı.