SİVAS (AA) - Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Kahraman şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gaziler olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız" dedi.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz ve Çerkez'in yedi düvele karşı Çanakkale, Kore, Kıbrıs harbinde hep beraber mücadele ettiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısı yapmasına tepki gösteren Hızal, şunları kaydetti:

"Bu milletin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, bakanına ve milletine açık açık hakaret edip, bu milletin gözünün içine baka baka PKK terör örgütünü destekleyip, halkı sokağa çağırıyor. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilimizden sesleniyoruz. Bunların dokunulmazlığı kaldırılmadığı, özlük hakları kısıtlanmadığı sürece, Diyarbakır'da, Sur'da, İdil'de, Cizre ve diğer illerimizde yapılacak bütün yatırımları sabote etmek için her türlü girişimlerde bulunacaklardır. Kahraman şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gaziler olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız."