Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, inşaatı devam eden Doğankent Aile Sağlığı Merkezi’nin yıl sonu hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Çelikcan, Yüreğir Belediyesi olarak inşasına başladıkları, 560 metrekare alan üzerine projelendirilen sağlık merkezinin, 7 adet muayene odası, acil müdahale odası, 2 adet laboratuar, radyoloji odası, 2 adet aşı ve bebek izleme odası ile 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirtti.

Çelikcan, 2017 yılı sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi planlanan Doğankent Aile Sağlığı Merkezi’nin konumu itibarıyla bölge sakinlerinin sağlık alanında önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

15 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye’de pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da devrim niteliği taşıyan adımlar atıldığını belirten Çelikcan, "Adanamız bu dev sağlık yatırımlarından payına düşeni alıyor. Bin 550 yataklı şehir hastanemiz Yüreğir sınırlarımız içerisinde hizmete girdi. Günlük 16 bini aşkın kişiye sağlık hizmeti sunulacak hastane Adana’nın yanı sıra tüm bölgeye hizmet verecek. Doğankent gibi merkeze kısmen uzak mahallelerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak için de noktasal sağlık merkezlerimiz hizmet verecek" şeklinde konuştu.