KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Melikgazi Gençlik Kolları üyeleri, dayanışma ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla otobüsle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne yolculuk yapanlara gül suyu ve lokum dağıttı.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son günlerdeki terör saldırılarının ardından bazı illerde yaşanan olaylara tepki gösteren parti üyeleri, otobüs terminalinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere gidecek yolcuları ziyaret etti.

Otobüstekilere üzerinde "Müminler ancak kardeştir" yazılı gül suyu ve lokum dağıtan gençler, kardeşlik bağlarının pekişmesi temennisinde bulundu.

AK Parti Melikgazi Gençlik Kolları Başkanı Osman Keşoglu, yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle böyle bir etkinlik yapma kararı aldıklarını söyledi.

Yaşananların büyük bir oyun olduğuna, insanların buna alet olmaması gerektiğine dikkati çeken Keşoğlu, şöyle devam etti:

"Yüce dinimizin gereği 'Müminler ancak kardeştirler' ayetinden yola çıkarak bu etkinliği yaptık. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya için kirli oyunlarla kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Otobüs taşlamak, mevsimlik işçileri dövmek veya iş yerlerini yakmak milliyetçilik değil, provokasyondur. Bunun bilincindeyiz. Ülkenin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi yoktur. Ülke bir bütündür ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet mazlumların sesi olmaya, zalimlere karşı dik durmaya devam edecektir."