KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetim kurulu üyeleri, dayanışma ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla otobüsle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne yolculuk yapanlara gül ve lokum dağıttı.

Son günlerdeki terör saldırılarının ardından bazı illerde yaşanan olaylara tepki gösteren KTO yönetim kurulu üyeleri, Kuzey Çevre Yolu'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere gidecek, otobüsleri durdurarak, yolcularla sohbet etti. Grup tarafından yolculara gül ve lokum verildi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşlik bağlarının pekişmesi amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşlara duyarlı olarak, provokatörlerin oyununa gelmemeleri çağrısında bulunan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Kayseri'den geçen doğu otobüslerinin durdurulup taş atılması, camlarının kırılması hadisesi yaşanmıştı. Türkiye'nin muhtelif yerlerinde aynı hadise olmuştu. Tabi biz bu hadiselerin yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz ve bu hadiseler yaşandıkça Türkiye'nin etnik grupları arasında sanki sıkıntının olacağı bu olayların dahada büyüyerek Allah korusun Türkiye'nin daha çok sıkıntıya sokacağı endişesi içerisindeyiz. Dolayısıyla bir yerden tedbir almak bu olayları önlemek bakımından her kesimin, her kurumun üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de KTO olarak doğuya giden otobüslerin Kayseri'den geçerken rahatlıkla geçmeleri bakımından hiçbir sıkıntı yaşamayacakları bakımından Türkiye kamuoyuna mesaj vermek bakımından bu etkinliği yapıyoruz."

Türk-Kürt kardeşiliğini hiçbir gücün bozamayacağını aktaran, Hiçyılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Bunlar hem ülke içerisinden hem ülke dışından destek buluyorlar. Dolayısıyla bunlara karşı çok uyanık olmalıyız ve hiç kimsenin provokasyonlarına gelmemiz gerekir. Hiç kimse Türkiye'yi karıştırmaya kalkmasın bin küsur yıldır kardeş olmuş beraber yaşamış insanları birbirine düşürmeye kalkmasınlar. Biz huzur içerisinde güven içerisinde büyük gelişmek isteyen bir ülkeyiz. Ayrışarak bu hedeflerimize varamayız. O bakımdan herkesin dikkatli olması gerekir ve birbirimize sımsıkı sarılmamız gerekir."