Aydın’ın Nazilli ilçesinde doktor eşi tarafından 35 bıçak darbesiyle öldürülen patoloji teknisyeni Ayşegül Kurtuluş, son yolculuğuna uğurlandı.

Ayşegül Kurtuluş’un İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi, Nazilli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Eşiyle birlikte çalıştığı hastanede düzenlenen törende Ayşegül Kurtuluş’un meslektaşları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Kardeşi Osman Coşkun’un “Güzel ablam, canım, çiçeğim benim. Tek kaldım ablam, benim karındaşım. Yandım ben" ağıtları ise yürekleri dağladı. Kurtuluş’un mesai arkadaşları ve ailesinin gözyaşlarına hakim olamadığı törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve hastane yöneticileri de katıldı.

Törende konuşan Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, “Böyle bir olayın yaşanması bizi üzüntüye boğdu. Her ikisi de sevilen personelimizdi. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Ayşegül Kurtuluş’un cenazesi, Zafer Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eğriboyun Mezarlığı’na defnedildi.

13 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Eşini öldüren Biyokimya Uzmanı Dr. Hasan K.’nın Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 1991 yılından beri paranoid şizofreni tanısıyla tedavi gördüğü öğrenildi. 2002 yılında evlenen çiftin çocuklarının olmadığı ve Hasan K.’nın sigara kullanması nedeniyle sık sık tartıştıkları ileri sürüldü.

Nazilli Adliyesi’ne sevk edilen cinayet zanlısı Hasan K.’nın ifadesinde, “Eşim yürüyüşten geldi, duşa girdi. Bıçağı alarak peşinden girdim. Kaç sefer bıçağı savurduğumu ve neden yaptığımı hatırlamıyorum. Aramızda hiçbir problem yoktu. Neden olduğunu ben de bilmiyorum” dediği öğrenildi. Hasan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.