Ordu’nun Fatsa ilçesinde Emin-Kübra Mermi çiftinin 14 hafta erken doğan ve doktorların ’yaşama şansı çok az’ dediği üçüzler 3 yaşına girdi.

Her biri 900 gram ağırlığında doğan ve hastanede 2 ay kuvözde kalarak yaşama tutunan üçüzler, 1 yıl sonra normal kilolarına kavuştu. Mermi ailesi, üçüzlerin 3. yaşına basmalarından dolayı tüm ailenin katıldığı doğum gününde doğum günü pastası kesti. Üçüzler Hamza Yiğit, Muhammet Efe ve Fatma Zümra üçüncü yaşlarına girerken, ailesi üçüzler ile yaşamanın çok keyifli olduğunu dile getirdi. Baba Emin Mermi, “Çocukların bakımında ilk bir yıl çok zorlandık diyebilirim. Ailemle beraber ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık ve halen de çalışıyoruz. Üçüzlere bakmak zor olsa da farklı bir heyecanı var diyebilirim. Üçüzlerle daha çok annesi ve babaannesi ilgileniyor. Ben çalıştığım için fazla zaman ayıramasam da evde olduğum zaman çocuklarımla yakından ilgileniyorum. Üçüz çocuk sahibi olmak çok güzel, çok farklı bir duygu ve bu duyguyu herkesin tatmasını isterim. Üçüzlerimiz 3 yaşına girdi ve bizler de tüm ailemizle birlikte güzel bir yaş günü yapmak istedik” dedi.

Anne Kübra Mermi ise, “Çocuklarımın 3. yaşına girmesinden dolayı çok mutluyum. Her sorun ile ben ilgileniyorum, gerçekten çok yoruluyorum ama bu yorgunluk güzel bir yorgunluk. Bakımları biraz zor fakat Allah bize üçüz nasip etti, bizler de çok mutluyuz. Kayınvalidem bakım konusunda bana çok yardımcı oluyor. Ben tüm gün çocuklarımla ilgileniyorum ve bu durumdan da çok mutluyum. Üçüzlerimiz doğdukları zaman iki ay boyunca kuvözde kaldılar. O süre zarfında doktorlar yaşamaları için pek umut vermiyorlardı. Çok şükür iki ay sonra sağlıklı bir şekilde evimize döndük. O an imkansızı başardık, güzel bir mutluluk oldu” diye konuştu.

Dede İbrahim Mermi üçüzlerin eve renk kattığını belirterek, “Ben de çok mutluyum, bir anda 3 torun sahibi oldum. Babaları zaten ikizdi, torunlarım da üçüz olunca evin içi neşe doldu. Akşam eve geldiğimde ilk önce torunlarımı görmek istiyorum, onları görmeden duramıyorum. Evin içinde cıvıl cıvıl sesleri, hangisini alıp seveyim diye düşünürken hepsini sırayla alıp ayrı ayrı seviyorum. Aralarında hiç ayrım yapmıyorum, hepsini de seviyorum” ifadelerini kullandı.