SİVAS (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Sivas'ın Suşehri ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlçede DSİ Suşehri 192. Şube Müdürlüğünde ilçe protokolüyle toplantı düzenleyen Diniz, burada yaptığı açıklamada, Suşehri ilçesinde yapılacak Selpinti Sulama Barajı'nın proje ihalesinin 27 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Selpinti Barajı'nın Suşehri çiftçisi için önemli bir yatırım olduğunu aktaran Diniz, "Herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda 2016 yılında ise yapım ihalesini yapacağız. İş bitimi yaklaşık 400 gün olacak baraj gölünün inşaatının başlamasıyla birlikte, inşallah daha kısa sürede bitirilmesi için yüklenici firmadan talepte bulunacağız" diye konuştu.

Diniz, Kozçukur köyü yakınlarında bulunan Ferhat Göleti'nin içme suyunda kullanılması için gerekli çalışmalar için de talimat verildiğini dile getirerek, "Bu konuda ilgili personelimiz gerekli çalışmalarını yapacak. Ayrıca, Gölova ilçemizde bulunan sulama barajında, Suşehri ilçesine kadar gelen kanalların da kapalı sisteme alınması konusunda gerekli incelemeleri arkadaşlarımız yapacaktır. Ayrıca Gölova Baraj Gölü çevresinde ağaçlandırma çalışmaları devam etmekte olup, baraj gölü içerisinde bulunan adanın çevresindeki toprak kaymalarının önlenmesi için kenarlara taş döşemesi yapılması planlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, DSİ 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu, Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, muhtarlar ve  kurum müdürleri katıldı.