Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, aldığı tedbirlerle bundan sonraki yıllarda Yalova’da içme suyu sıkıntısı yaşanmasının önüne geçti. 2013 yılının kurak bir yıl olması ve kuraklığın 2014 yılında da devam etmesi üzerine Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 4’e kadar düşmüştü. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile hayata geçirilen projeler sayesinde Yalova’ya içme suyu sağlayan Gökçe Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 4’ten yüzde 35 seviyesine yükseldi. DSİ Genel Müdürlüğü, Gökçe Barajı Kurtköy derivasyonunu 22 Nisan 2014 tarihinde ihale etti ve 14 Mayıs 2014 tarihinde işe başladı. 120 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan derivasyondan baraja su 6 Eylül 2014’te aktarılarak büyük bir başarıya imza atıldı. Tamamlanan bu derivasyon ile Safran deresinden yılda 13 milyon metreküp su, 7 bin 483 metre uzunluğundaki boru ile baraja aktarılıyor.

Diğer yandan yaşanan kuraklığa çare için hayata geçirilen "çok acil içme suyu projesi" ile 15 adet derin su kuyusu açıldı ve pompa ile elektrik aksamı montajları tamamlanarak 18 Eylül 2014 tarihinde işletmeye alındı. Yalova Belediyesi’ne devredilen 15 adet kuyudan yılda 7,7 milyon metreküp su Yalovalıların hizmetine sunuldu.

Eroğlu’nun üzerinde hassasiyetle durduğu Yalova’daki su sıkıntısı alınan tedbirlerle aşıldı. Yapılan çalışmalarla Gökçe Barajı’nın doluluk oranı yüzde 4’ten yüzde 35’e yükseldi ve bundan sonra su problemi yaşanmaması için kalıcı yapılar tamamlanarak hizmete alındı.