KONYA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Emeğe ve sermayeye saygı çerçevesinde, insanca bir yaşamın tesis edilmesi, gelecek nesillerimizin milli birlik ve beraberlik duygularıyla inandıkları gibi yaşamlarını kurgulayabilecekleri tam bağımsız Türkiye idealiyle iktidara talibiz" dedi.

Aksakal, bir otelde düzenlenen toplantıda, parti olarak devletin ve milletin birliğine karşı yürütülen saldırılara karşı, "Türkiye Hepimizin" sloganıyla yola çıktıklarını ve ilk toplantılarını Diyarbakır'da yaptıklarını söyledi.

Kendilerini siyasetin sağında tanımlayan partilerin hala din, bayrak ve vatan kavramlarını kullanarak kendi çıkar iktidarlarını sürdürme gayretinde olduklarını savunan Aksakal, DSP olarak değerler üzerinden yapılan siyasi sömürüyü kınadıklarını, reddettiklerin söyledi.

DSP'nin inançlara saygılı, vatanına-milletine bağlı, bağımsızlığımızın nişanesi al bayrağı canından çok seven insanların bir arada olduğu parti olduğunu ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

"Emeğe ve sermayeye saygı çerçevesinde, insanca bir yaşamın tesis edilmesi, gelecek nesillerimizin milli birlik ve beraberlik duygularıyla inandıkları gibi yaşamlarını kurgulayabilecekleri tam bağımsız Türkiye idealiyle iktidara talibiz. Cumhuriyet'in kuruluş ilkeleriyle yoğrulmuş, insan hak ve özgürlüklerine inanan, emeğe ve sermayeye saygı çerçevesinde oluşturduğu ekonomi politikalarıyla halkın ve vatanın çıkarları için siyaset yapan DSP'nin yeniden iş başına gelmesiyle bu badireler atlatılabilir."