Global düzeyde 10 trilyon dolar cirosu, 1 milyonu aşkın girişimcisi, 25 milyondan fazla çalışanı ve günlük 500 milyon adet/porsiyon satışı ile dünyanın en çok ilgi gören ve yatırım yapılan döner sektörü, 5’inci kez İstanbul’da buluşacak.

Dünyanın hemen hemen her ülkesinde döner ile birlikte Türkiye’nin lezzetlerini insanlara sunan döner sektörünün lider işadamları, 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde “Türkiye’nin Lezzet Gücü” ana başlığı altında düzenlenecek 5. Dünya Döner Zirvesi’nde bir araya gelecekler.

Döner Haber tarafından sunulan, Mediaist tarafından organize edilen 5. Dünya Döner Zirvesi’nde 36 ülkeden döner sektörü temsilcileri buluşacak. Zirveye üreticiler, toptancılar, marka restoranlar, profesyonel mutfak ekipmanları, sektörün bütün yan sanayisi, yeni yatırımcılar, finansörlerin yanı sıra Türkiye, Almanya ve AB ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerden politikacılar, bürokrat ve uzmanlar da katılacaklar.

Organizasyonu düzenleyen İrfan Söyler, İHA’ya yaptığı açıklamada,“6-7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi, dünya genelinde yaklaşık 250 bin döner lokantasında insanlara sunulan milli markamız dönerin dev dünyasını keşfetmek isteyen herkese kapılarını açıyor.Bütün İstanbulluları dünyanın en büyük fast food lezzeti olan döner ve bu sektörün lider işadamları ile buluşmaya bekliyoruz” dedi.