Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından düzenlenen Muharrem ayının ikinci günündeki iftar yemeği, Ankara Rixos Hotel’de gerçekleştirildi. İftarda konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Birbirimizin hakkını statükoya, müttefiklerine ve uluslararası işbirlikçilerine rağmen daha çok koruyalım" dedi.

İftar yemeğine; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ve çok sayıda konuk katıldı.

“BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKALIM”

İçişleri Bakanı Efkan Ala iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, “Bizler bu coğrafyada bir arada barış içerisinde, huzur içerisinde ve birbirinin inancına saygıyı, muhabbeti ve katkıyı sağlayarak nasıl yaşanacağını bütün cihana öğretmiş bir milletin evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

Ala konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Birbirimize düşmeyelim. Birbirimize daha çok sahip çıkalım. Birbirimizin hakkını statükoya, müttefiklerine ve uluslararası işbirlikçilerine rağmen daha çok koruyalım. Bizim kültürümüzde birbirine saygı, birbirine muhabbet, birbirine katkıda bulunmak, herhangi bir yerden aldığımız ödünç değerler değildir. Kendi köklerimizin ürettiği değerlerdir. Bunlarda eksilme, yıpranma varsa; işte onları onarmanın, onları yeniden yeşertmenin tam da vaktidir.”

“SEVGİ VE BARIŞ KÜLTÜRÜNÜN VAR EDİCİ GÜCÜNÜ HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

İftar sonrası konuşmak için kürsüye gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “İnsan onurunun merkeze oturtulduğu projelerin ortaya çıkaracağı doğrular, inanıyorum ki hepimiz tarafından kabul görecektir” dedi.

Kılıç konuşmasında şunları aktardı:

“İnsan onurunun zorunlu kıldığı evrensel hak ve özgürlükler hiçbir hesap yapılmadan insanımıza ulaştırılmalıdır. Belirtilen evrensel değerlerin çoğunluk karşısında bile daima dokunulmazlıkları vardır. Devletler zulümle payidar olamaz denilirken adil olmayan bir davranış zulüm olarak tanımlanmıştır. Sevgi ve barış kültürünün var edici gücünü hayata geçirmeliyiz. Donmuş kalpleri sevginin sıcaklığıyla yeniden hayata döndürmeliyiz. Geliniz ayrışmaya, kutuplaşmaya sebep olan tarih bilincini sıfırlayarak barış ve kardeşlik temelinde bütünleştiğimiz sevgimizi, saygımızı, merhametimizi, gönül ve yürek birliğini kurmaya harcayalım.”

"ANADOLU İSLAM ARGÜMANLARI ALEVİ’SİYLE, SÜNNİ’SİYLE YÜZDE 95 AYNI ORTAK DEĞERLERİ TAŞIMAKTA"

İftar yemeği sonrasında konuşan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Ferman Altun ise, “İnancı doğru bilirseniz; muhabbettir, sevgidir, saygıdır, berekettir, dayanışmadır, haktır, hukuktur, nefsini aşmış güzel insan olmaktır. 20. yüzyılda ideolojiler ve ırkçılık bütün dünyayı kasıp kavurdu. Şimdi de 21. yüzyılda uluslararası emperyalizmin kendisinin yarattığı güçlerle beş kıtada korkunç vahşetler yaşanmaktadır. Hayır bu bizim dinimiz değildir” dedi.

Altun konuşmasına şöyle devam etti:

“Anadolu’da İslam’ın Ehl-i Beyt meşalesi sevgiyi, hakkı, hukuku medeniyeti, eşitliğin, kadın hakkı, insan hakkı hepsinin merkezi Anadolu. Anadolu İslam argümanları Alevi’siyle, Sünni’siyle yüzde 95 aynı ortak değerleri taşımaktadır. O vahşetleri, buraya taşımak isteyenlere karşı daha çok güç birliği, daha çok ilim birliği, muhabbet birliği ve el birliği yapmamız gerekiyor.”