KONYA (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 60 ülke ve Türkiye genelinden bin 500 genci Karaman'da düzenleyeceği Uluslararası KOP Gençlik Festivali'nde buluşturacak.

Birincisi 8-11 Mayıs 2015 tarihlerinde Karaman'da yapılacak olan "Uluslararası KOP Gençlik Festivali" için, KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Karaman Valiliğinde gerçekleştirilen imza törenine Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu katıldı.

Vali Murat Koca, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, ilk gençlik festivalinin Türkçe'nin başkenti Karaman'da yapılmasının önemli olduğunu söyledi.  

KOP İdaresi bünyesinde "KOP Gençlik" çalışması başlattıklarını vurgulayan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise mayıs ayında düzenlenecek festivalin bir eğlence festivali değil, gençlerin eğlenirken öğrendiği bir buluşma olacağını ifade etti.

Festivalin ilkini Türkçe'nin ve Yunus Emre hoşgörüsünün başkenti olan Karaman'da düzenleyeceklerini belirten Babaoğlu, şunları kaydetti:

"KOP Bölgesindeki üniversite gençliği, gençlik meclisleri, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası gençlik kuruluşlarının katılacağı, gönüllülük temasının ağırlıklı olarak işleneceği panel, kültür-sanat, atölye çalışmaları ve konserlerin olacağı 1. Uluslararası KOP Gençlik Festivali'ni Karaman’da düzenleyeceğiz. Amacımız dünya insanlarının unuttuğu hoşgörüyü yeniden hatırlatmak olacak. Bizler Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyadaki farklı kültürlerden, farklı dillerden, farklı inançlardan gençleri KOP Bölgesi'nde buluşturacağız. Yenilenme sürecinden geçen bir Yeni Türkiye var. Yenilenmenin gençliğin dinamizminin harekete geçmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Farklı ülkelerden bireyler arasında dostluk köprüleri kurulursa biz de amacımıza ulaşmış olacağız."