KARAMAN (AA) - Ermenek'te bir gurup maden işçisi, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla geçen yıl maden faciasında hayatını kaybeden arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Geçen yıl 18 madencinin hayatını kaybettigi maden kazasının yaşandığı Ermenek'te, "Dünya Madencilik Günü" buruk yaşandı. 

Gün dolayısıyla ilçede herhangi bir etkinlik düzenlenmezken, bir kömür ocağında çalışan işçiler işbaşı öncesi maden kazalarında yaşamını yitiren meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. 

Madenciler adına konuşan Çavuş Mehmet Akif Yiğit, geçen yıl yaşanan maden faciasında 18 arkadaşının hayatını kaybettiğini, kazanın birinci yılında Dünya Madencilik Günü'nü hüzünle geçirdiklerini söyledi.

Soma ve Ermenek’teki kazalarda yaşamını yitiren maden şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Yiğit, şunları belirtti:

"Onları saygıyla anıyoruz. Acılarını unutmayacağız. Keşke bugün onlar da yanımızda olsalardı. İnşallah böyle kazalar bir daha yaşanmaz. Bugün ilçemizde bir çok maden kapalı. Maden işçileri de esnaf da zor durumda. Biz madenciyiz, mesleğimiz bu. Geçimini madenden sağlayan işçiler olarak Ermenek'teki madenlerimizin açılması için devlet yetkililerinden yardım istiyoruz."

İşçiler daha sonra ocağa inerek işbaşı yaptı.