Aralarında Dubai, Fransa, Amerika, Kanada, Belçika ve İspanya’dan gelenlerin de olduğu 43 çikolata şefi, Karaköy Güllüoğlu’nun üretim tesislerinde çikolatalı baklava üretimine katıldı.

Chocolate Academy’nin düzenlediği bir etkinlik kapmasında İstanbul’a gelen 30 ülkeden çikolata şefleri, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü eşliğinde çikolatalı baklava üretimine tanık oldular. Önceki gün, Karaköy’deki baklava imalathanesine giren çikolata şefleri, sırasıyla hamur açma, tepsiye döşeme, kesme ve pişirme teknikleri hakkında Nadir Güllü’den bilgi aldılar. Baklavanın tüm imalat aşamalarını yerinde gören şefler, baklava yapımının büyük ustalık gerektirdiğini, çikolata yapımından çok daha zor olduğunu söylediler.

Çikolatanın ünlü isimleri, Dubai’den Philippe Marand, İspanya’dan Ramon Morato, Fransa’dan Philippe Bertrand, Amerika’dan Jerome Landrieu, Kanada’dan Philippe Vancayseele, Belçika’dan Patrich Aubrion ve İspanya’dan Ramon Morato’nun da aralarında olduğu şefler, baklava yeme ritüelini de Nadir Güllü’nün kendine özgü anlatımıyla öğrendiler.