Dünya Gıda Günü’nde gerçekleşen “Aile Çiftçiliği” temalı etkinlikte dünyadaki 7.5 milyar insandan bir milyara yakınının aç, 1.5 milyarının ise aşırı ve yanlış beslenme sonucu obez olduğu vurgulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO Türkiye Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası’nın (TÜGİS) organize ettiği Dünya Gıda Günü etkinliği İstanbul’da gerçekleşti. Bu yıl ‘Aile Çiftçiliği’ temasıyla düzenlenen etkinlik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş ile gıda sektörü temsilcileri, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karataş, bölüm hocaları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Dünyada 7.5 milyar insandan bir milyara yakınının aç, 1.5 milyarının ise aşırı ve yanlış beslenme sonucu obez olduğuna değinilen etkinlikte, FAO’nun verilerine göre dünyada her yıl 1 milyar 300 milyon ton gıda maddesinin çöpe gittiği üzerinde duruldu. Bu atıkların dörtte birinin kurtarılması durumunda, mevcut 842 milyon aç insanın doyurulmasının mümkün olabileceği de belirtildi.