Dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattı yılın son günü hizmete giriyor. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinden Uludağ oteller bölgesi arasına inşa edilen teleferik hattının 31 Aralık’ta hizmete gireceğini belirterek, “24 dakikalık muhteşem bir yolculuk vadediyoruz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Amerika Arkeoloji Enstitüsü (Archaeological Institute of America) tarafından ’2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi’ arasında gösterdiği bin 600 yıllık Bazalika ve dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BİN 600 YILLIK ALAN SU ALTI MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

İznik göl kıyısının 20 metre açığında 1.5- 2 metre derinlikte bulunan ve bin 600 yıl önce Aziz Neophytos’un adına inşa edilen Bazalikayı yaklaşık bir yıl önce Bursa’nın hava fotoğrafı çekimleri sırasında tespit ettiklerini anlatan Altepe, “Bu kalıntı Amerika Arkeoloji Enstitüsü tarafından ’2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi’ arasında gösterildi. Burası büyük bir deprem esnasında çökerek suyun altında kalmış. Bu eseri dünya mirası açısından büyük bir değer olarak görüyoruz” dedi.

İznik ve çevresine yoğun bir program uyguladıklarını belirten MBB Başkanı Altepe, Bazalika’nın bulunduğu alanı su altı müzesine dönüştüreceklerini buna yönelik çalışmaların startını verdiklerini kaydetti.

DÜNYANIN EN UZUN AKTARMALI TELEFERİK HATTI AÇILIYOR

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa - Uludağ arasına inşa ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uludağ’ı Davos yapacağız” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Altepe, “Bizler de buna yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. İşte 9 kilometre uzunluğunda dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa - Uludağ arasında inşa ettik. 31 Aralık’ta bu hattın açılışını gerçekleştireceğiz. Deneme testlerini dün gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız 35 kilometrelik karayoluna mahkum olmayacaklar. Ne yolda kalma tehlikesi yaşayacaklar ne de zincir takma telaşı. Artık Bursa’dan Uludağ oteller bölgesine kadar teleferikle gidilebilecek. Bu teleferik hattında insanlarımıza 24 dakikalık muhteşem bir yolculuk vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ULUDAĞ, İSTANBUL’A DAHA YAKIN OLACAK”

“Artık vatandaşlarımız ister Uludağ’daki otellerde, isterlerse de Bursa merkezdeki otellerde de konaklayabilirler” diyen Altepe, “Kent merkezindeki bir otelde kalan bir kimse sabah teleferikle Uludağ’a çıkıp akşam da yine aynı yolla Bursa merkezdeki oteline geri dönebilir. Bu durum oteller arasındaki fiyat rekabetini de arttıracak. Kazanan tabi ki yine vatandaşımız olacak. Teleferik yılbaşı gecesi sabah saatlerine kadar çalışacak” şeklinde konuştu.

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir yıl sonra Mudanya - Bursa metro hattının tamamlanması ile birlikte İstanbul’dan gemiyle Mudanya’ya gelen bir kişinin metroyu kullanarak Bursa kent merkezine yine aynı yerde teleferiğe aktarma yaparak Uludağ oteller bölgesine ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.