18 Aralık 2008 tarihinde hizmete açılan e-Devlet Kapısı bugün 7. yılına giriyor.

Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinatörlüğünde Türksat tarafından işletilen e-Devlet Kapısı 22 hizmetle başlayan yolculuğunda bugün, 20 Milyon’a yakın kayıtlı kullanıcı, 149 kamu kurumuna ait 1065 entegre elektronik hizmetle her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin bilgi toplumuna geçiş sürecinin önemli araçlarından biri olan e-Devlet Kapısı’nda kayıtlı kullanıcıların sayısı 19 Milyon 900 Bin’i aşmış bulunuyor. KKTC başta olmak üzere çeşitli ülkelerde de yalaşık 40 Bin kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

19 milyon 779 bin 929 kullanıcının şifreyle, 24 bin 890 kullanıcının mobil imzayla, 99 bin 930 kullanıcının elektronik imzayla, 251 kullanıcının da e-kimlikle giriş yaptığı e-Devlet Kapısı’nda 20 milyonuncu kullanıcıya sürpriz hediyeler verilmesi planlanıyor.

e-Devlet Kapısı’na giriş yapan kullanıcıların, cep telefonlarını numaralarını sisteme kaydetmeleri hâlinde, SMS’le bildirilen talimatları izleyerek şifrelerini artık ücretsiz olarak yenileyebiliyorlar.

e-Devlet Kapısı’na aylık ortalama 9 milyon kullanıcı giriş yaparken e-Devlet Kapısı’nda kullanıcılar tarafından aylık 40 milyon sorgulama yapılıyor. En çok kullanılan hizmetler arasında Adli Sicil Kaydı Sorgulama, Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, Öğrenci Belgesi Sorgulama, Araç Sorgulama, Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama, 4A hizmet Dökümü, Tapu Bilgileri Sorgulama ve Vergi Borcu Sorgulama gibi hizmetler bulunuyor.