EDİRNE (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Edirne ziyareti öncesinde kentteki hazırlıklar tamamlandı. 

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılmak üzere kente gelecek Davutoğlu için hem kamu kurumları hem de esnaf çeşitli hazırlıklar yaptı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in, valilik binasının betonarme görüntüsünden kurtulup tarihi dokuya bürünmesi için verdiği talimat üzerine çalışma başlatıldı. Bina, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretine yetişmesi için 15 günde yeni görünümüne kavuşturuldu.

Edirne Belediyesi de Başbakan Davutoğlu'nun gelişi öncesi kentte genel bir temizlik çalışması yaptı. Tarihi köprülerin taşları tazyikli sularla yıkandı. AK Parti İl Başkanlığı da reklam panolarını Davutoğlu'nun fotoğraflarıyla donattı.

 

- Esnaf da hazırlandı

 

Edirneli tatlıcı Arif Meriç, Başbakan Davutoğlu'nun "ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimi" tavsiyesi üzerine, kendisine hediye etmek için 50 kilogram badem ezmesi kullanarak üzerine AK Parti logosu ile fidan işlemeli  tatlı yaptı.

Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu için anlamlı bir hediye hazırladıklarını söyledi.

Davutoğlu'na böyle bir hediye hazırlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Meriç, şöyle konuştu:

"Başbakan Davutoğlu'nun, ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimini tavsiye etmesine katkıda bulunmak için böyle bir şey yaptık. Başbakanımız'a yarın Allah nasip ederse hediyemizi vereceğiz. 50 kilogram badem ezmesinden hazırladığımız hediyemiz çok güzel oldu.'' 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da yarın Davutoğlu'na Edirne'nin simgesi tava ciğeri ikram edeceklerini kaydetti.