Edirne Belediyesi, Kıymet Teyze’nin kepçenin önüne oturarak engellediği alan için temyize gitmeyeceğini duyurdu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bizden önceki dönemde imara açılan ve daha sonra Kıymet teyzenin de mahalle halkıyla beraber verdiği mücadelede yeşil alan olarak kalması yönünde mahkemenin belediye aleyhine verdiği kararda temyize gitmeyeceğiz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yılındaki proje ve çalışmalarını meclis salonunda yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. Kıymet Teyze parkında mahkeme kararında temyize gidilmeyeceğini dile getiren Gürkan, bu alanı kamulaştırarak, 2015 yılı içerisinde düzenlemesinin de yapılmasıyla Kıymet Teyze parkı olarak açılacağını belirtti.

Başkan Gürkan, "Kıymet Teyze Parkı olarak bilinen yeşil alan ve mahkeme sürecini biliyorsunuz. Edirne Belediyesi’nin yaptığı imar düzenlemesi Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Edirne İdare Mahkemesi’nin Kıymet Teyze Parkı ile ilgili aleyhimize verdiği kararı temyize götürmeme kararı verdim. Hukuki durumu belediye hizmet alanıydı, kamulaştırıp imar planında yeşil alana dönüştüreceğiz. Hukuki süreçten sonra da orasını park haline getirip, Kıymet Teyze ile birlikte açılışını yapacağız" dedi.

"KIRKPINAR ALANI TESCİLLENDİ"

Başkan Gürkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Kırkpınar stadını esaslı tadilattan geçireceklerini de dile getirerek, "Hem tribün altındaki güreşçilerin soyunma odaları, duşları banyoları, hem de Kırkpınar stadının ve alanının rekreasyon projesiyle beraber, Tavuk Ormanı ile başlayan yaklaşık 5 bin dönümlük alanı bir hafta değil, 365 gün kullanılabilecek alan hale getirilmesini istiyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş Kırkpınar’ı harmanlayan ama son teknolojinin kullanıldığı bir stadyum olacak. Son yıllarda zaman zaman alevlenen bir tartışma vardı. ’Kırkpınar buradan taşınsın, başka yerde yapılsın’ diye. Ben buna hep karşı çıktım. Kırkpınar, 1923 yılından bu yana Sarayiçi’nde yapılıyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da 4 Aralık 2014 tarihinde projemizle aldığı kararla Sarayiçi’nin Kırkpınar alanı olduğunu da tescillemiştir. Bundan sonra hiç kimse Kırkpınar taşınsın mı taşınmasın mı tartışmasına girmesin. O alan Kırkpınar alanı olarak tescillendi. Geçmişle geleceği ve gelenekselliği bir arada yaşatacak bir rekreasyon projesi hazırlıyoruz. Çok da güzel olacak ve bunu da uygulamaya koyacağız" şeklinde konuştu.