Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı anma programı kapsamında askerlerin yürüyüşü sırasında, Edirneli vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yılı anma programı kapsamında ilk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra askeri erkan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kent merkezinde seyir halinde bulunan ticari ve sivil araçların sürücüleri de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

EDİRNELİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı önünden Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası’na ziyaret gerçekleştirmek için yola çıkarken, askeri birliğin marşlar eşliğinde yürüyüşü Edirneli vatandaşların sevinç gösterileriyle karşılandı. Bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Belediyesi binasındaki Atatürk Odası’nı ziyaretin ardından anma törenleri, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Kültür ve Tiyatro Salonu’nda Edirne Lisesi öğrencilerinin sergilediği anma programı ile son buldu.