Edirne’de gün boyu aralıklarla süren yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yollar göle döndü, araçlar yolda mahsur kaldı.

Edirne’de sabah saatlerinde itibaren aralıklarla süren ve zaman zaman şiddetini arttıran sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak göle dönerken, içerisinde yaşlı ve çocuklarında bulunduğu araçlar, yolda mahsur kaldı. Edirne Otogar’ı çıkışında bulunan köprü alt geçitte biriken yağmur suları adeta göle döndü, araçlar yolda 2 saat boyunca mahsur kaldı.

Aracıyla sudan geçmeye çalıştığını ancak bir anda otomobilin durması sonucu su da mahsur kaldıklarını söyleyen Gülden Uslu, “Yaklaşık 3 saattir burada bekliyorum. Tam suyun içerisinden geçerken araç su da kaldı. Çekiciği çağırdım ancak 2 saat boyunca gelmedi. Aracım daha da fazla su aldı ve çalışmıyor” dedi. Uslu’nun yanında bulunan yaşlı kadın ise “Böyle rezillik olur mu? Yıllardan beri bunların hiç mi kolayı yok? Hiç mi çaresi yok? İki saat suyun içinde durduk ve çok korktuk” ifadelerini kullandı.

Araçlar olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yardımıyla mahsur kaldıkları suyun içerisinden çıkartıldı. Yoğun yağmur sularının biriktiği yol da şerit çekilerek trafiğe kapatıldı.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada, gece boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen yağmur yağışı nedeniyle vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı duyarlı olunması istendi.