Edirne’de yaşanan su taşkınlarının olumsuz etkileri sürüyor. Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ve hastaların ulaşımı askeri araçlar ve paletli ambulansla sağlanıyor.

Tunca ve Meriç Nehirleri’nin su debilerinin kritik seviyeleri aşması sonucu yaşanan taşkınlar Karaağaç Mahallesi’ni vurmaya devam ediyor. Mahallede hayat neredeyse durma noktasına geldi. Mahalle sakinleri iş ve okullarına askeri araçlarla taşınırken, bölgede bulunan hastalar Sağlık Bakanlığı’na ait paletli ambulanslarla, kent merkezindeki hastanelere nakil ediliyor. Tunca Nehri kenarına gelen meraklı Edirneli vatandaşlar ise taşkın hatırası çekmeyi ihmal etmiyor.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Tunca Nehri’nde yaşanan taşkın sahasına gelerek incelemelerde bulundu. Kentte yaşanan sel ve su taşkınları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, güncel verilere Tunca, Meriç ve Arda Nehirleri’nin birleşiminin toplam 1510 metreküp/saniyeyi geçtiğini söyledi.

"SEDDELERİMİZ GAYET SAĞLAM"

Sabancı, DSİ olarak kendi hesaplarına gelecek toplam su debisinin 1600 metreküp/saniyeyi geçmeyeceğini belirterek, "Bizim açımızdan sevindirici bir haber Svilengrad’daki su debilerinin azaldığı yönünde. Nehir kenarlarında bulunan seddelerimizi tek tek kontrol ediyoruz. Seddelerimiz gayet sağlam. Yerleşim alanlarımızda herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.