ANKARA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin, fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda acilen düzenleme yapılmasını istedi.

Sendika üyelerinin katılımıyla, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde açıklama yapan Özer, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında, nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafının bulunmadığını kaydetti.

Sendika olarak, nöbet tutan personele, ek ders ücreti ödenmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirten Özer, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasının da ayrı bir sorun olduğunu ifade etti.

Sorunların giderilmesi için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılmasını isteyen Özer, "Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda ivedilikle düzenleme yapılmalıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından MEB'in önünden ayrıldı.