ÇORUM (AA) - Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, "Artık Türkiye'de 'Ben ucuza ekmek satarım, 50 kuruşa mal ediyorum, bana kimse dokunamaz' dönemi bitmiştir" dedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Çorum Şubesi, törenle açıldı. Ulukavak Mahallesi'ndeki şube merkezinin açılış kurdelesini Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Federasyon Başkanı Kavuncu kesti. 

Açılışın ardından sektör temsilcilerine hitap eden Kavuncu, sektörün sorunlarının çözümü ve unlu mamul üretiminde kalitenin artırılması için 2008 yılında kurulan federasyonun, 6 yılda büyük bir mesafe kaydettiğini söyledi. 

Federasyonun 77 ilde şubesi bulunduğunu ve 34 bin üyesi olduğunu belirten Kavuncu, sektörün en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını dile getirdi. Fırıncının hakkını ve hukukunu korumakla mükellef olduklarını ifade eden Kavuncu, "Fırıncılarımızın her türlü ticari faaliyetini gerçekleştiren, 76 milyonu doyuran ve aziz milletimizin üç öğün sofrasında yer alan büyük bir kutsal nimeti üretmenin heyecanı içerisindeyiz" diye konuştu.

Ekmek üreticilerinin rekabeti nedeniyle sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki fırıncılar ucuz ekmek satıyor, ekmek tarifelerine, fiyatlara uymuyor. Biz de bu haksız rekabeti ortadan kaldırmak ve fırıncıların para kazanması için başlattığımız hukuk mücadelesini kazandık. Federasyonumuzun ve Çankırı Şube Başkanlığımızın, 'haksız rekabete karşı' Çankırı Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandık. Artık Türkiye'de 'Ben ucuza ekmek satarım, 50 kuruşa mal ediyorum, bana kimse dokunamaz' dönemi bitmiştir. Kazandığımız mahkeme, Başbakanlığımızın yayımladığı genelgeler ve teşkilatımızın mücadelesi gösteriyor ki artık bu işin şakası yok. Ucuz ekmek satarak birlik ve beraberliğimizi bozan, 'Mahkeme kararı bana hiçbir şey yaptıramaz' diyen kim olursa olsun, her türlü yasal işlemi başlatırız." 

Kavuncu, artık fırıncının kaderine terk edilmediğini, birlik ve beraberlik döneminin başladığını vurgulayarak, "Biz ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Fırıncılığın kalitesinin artırılmasına engel olanlara müsaade ettirmeyiz. Herkes ekmeği fiyatında, kalitesinde satsın. Hiç kimse ikilem yaratmasın, herkes birlik ve beraberlik çağrımıza karşılık versin, herkes ekmeğine sahip çıksın" ifadelerini kullandı.