ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Hangi kaynaktan, hangi meşrepten, hangi dinden, hangi dilden nereden olursa olsun insanlık suçudur. Tüm insanlığın da buna karşı duruş koyması gerekir" dedi.

Güllüce, İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın düzenlediği "Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödül Töreni"ne katıldı.

Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısını lanetleyerek, "Hangi kaynaktan, hangi meşrepten, hangi dinden, hangi dilden nereden olursa olsun insanlık suçudur. Tüm insanlığın da buna karşı duruş koyması gerekir" diye konuştu.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasının güzel ve temiz şehirler gayesiyle başlatıldığını dile getiren Güllüce, bu kapsamda yapılan çalışmalara değindi. Güllüce, şehirlerin kentsel dönüşümle düzeltilebildiğini, bu şeklide iyi bir noktaya gelinebileceğini belirtti.

- Balcı: "Ankara'da değişim ve dönüşümler yaşandı"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, ekolojinin ve kentsel tasarımın önemine değinerek, öncü bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Kentleşmeyle farklı ihtiyaçların doğduğunu, bu sebeple şehircilik anlayışını gözden geçirerek farklı konseptler gündeme getirdiklerini anlatan Balcı, Ankara'da da bu kapsamda değişim ve dönüşümlerin yaşandığını vurguladı.

Ankara'da 11 dev rekreasyon alanı bulunduğunu aktaran Balcı, ASKİ'nin her su abonesi için bir ağaç diktiğini dile getirdi. Balcı, çevreci otobüs filosunun olduğunu, teleferik projesini binlerce kişinin kullandığını dile getirdi.

Güllüce, konuşmaların ardından, ödül alan üniversite öğrencilerini tebrik etti, jüri üyelerine de teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra yarışmada dereceye girenler açıklandı. Yıldız Teknik Üniversitesinden Gonca Ertaş birinci, Kocaeli Üniversitesinden Nuray Karatepe ikinci, Bilkent Üniversitesinden Hande Demirezen ise üçüncü oldu.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında 49 proje incelendi, dereceye giren projelere toplam 154 bin lira ödül dağıtıldı. Birinci projeye 40 bin lira, ikinci projeye 30 bin lira, üçüncü projeye 20 bin lira ödülün verildiği yarışmada, mansiyon ödülü olarak da 8 projeye 8 bin lira ödül verildi.