ANKARA (AA) - Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları bugün başladı.Sınav için 9 Mart'a kadar başvuruda bulunulabilecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre,EKPSS 24 Nisan Pazar günü saat 10.00'da 81 il merkezinde yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar için bugün başlayan başvuru süreci, 9 Mart'ta sona erecek. Sadece kuraya başvurmak isteyenlerin müracaatları ise 3-16 Mayıs'ta alınacak.

Sınava, ortaöğretim kurumları, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun engelli adaylar ile EKPSS'nin geçerlik süresinde okullarından mezun olabilecekler başvurabilecek. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun adayların ise mezun oldukları en üst düzeyden sınava başvurmaları gerekiyor.

Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek

Kuraya başvuracak engelli adayların ise ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu ya da EKPSS'nin geçerlik süresinde mezun olabilecek durumda bulunması zorunlu.

Adayların, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlisi tarafından imzalanmış "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" belgesini almaları gerekiyor. Belgesi olmayan adayların başvuruları merkezler tarafından alınmayacak. Adaylar, kılavuzaÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.