İSTANBUL (AA) - Zaman ve Today's Zaman gazetelerinin internet sitelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve iftira ettikleri iddiasıyla kurumların eski müdürleri Ekrem Dumanlı ve Bülent Keneş'in yargılandığı davada mahkeme, Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bülent Keneş ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanık Ekrem Dumanlı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada ifade veren sanık Bülent Keneş, iddianamenin hatalarla dolu olduğunu, bir gazetecilik faaliyetinden yargılandığını ve ortada suç unsurunun bulunmadığından beraatini istedi.

Hakim Hatice Sayın, yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanık Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkartılmasına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ekrem Dumanlı ve Bülent Keneş hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından 2 yıldan 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.