Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen yangın tatbikatında, senaryo gereği kırıma uğrayan uçakta çıkan yangın, DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Elazığ Havalimanı’nda yangın tatbikatı düzenlendi. Senaryo gereği bir uçak kırıma uğradı ve yangın çıktı. Yangına DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu ekipleri 5 araç ve 16 personele 3 dakika içerisinde müdahale eti. İlk önce personelin müdahale etiği yangına daha sonra yeni gelen 8x8 volkan aracı ve itfaiye araçları ile müdahale edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Havalimanı ARFF Sorumlusu Serkan Yiğit, "Bu tatbikatımızı her yıl düzenliyoruz. Yılda bir sefer ateşli yangın tatbikatıyla personellerimizin tecrübelerini artırmak ve her hangi bir olası uçak kaza kırımına en kısa sürede müdahale etmek için yapıyoruz. Elazığ’da havalimanında 16 personel ve 5 tane su köpük sistemli aracımızla 24 saat görev yapıyoruz. Bugün ateşli yangın tatbikatı yaptık. Tatbikatımızın senaryosunda havalimanında meydana gelebilecek bir uçak kaza kırım senaryosunu uyguladık. Buna ekiplerimiz 3 dakika içinde müdahale ederek, yangını kontrol altına aldı ve olayın büyümesini engelleyerek tamamlamışlardır" dedi.

Elazığ Havalimanı’na son gelen 8x8 volkan aracıyla ilgili de bilgi veren Yiğit, "Bu aracımız 20 ton su kapasiteli, 2 ton köpük ve 500 kilogramda kuru kimyevi tozu üzerinde bulundurmaktadır. Bir uçağı söndürmek için gereken her şey tek bir araçta toplanmaktadır" diye konuştu.

Tatbikatı Elazığ Vali Yardımcısı Zekeriya Göker ve havalimanından sorumlu müdürler de takip etti.