Burdur Elazığlılar Derneği’nin daveti üzerine Elazığ Belediyesi Kürsü Başı ve Halk Oyunları Ekibi Burdur’a geldi. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Elazığlılar Gecesi’nde Elazığ ve Malatyalılar buluşarak, hasret giderdi.

Elazığlılar Gecesi’ne Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Uluç, Burdur siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

BUTSO Meclis Başkanı Fevzi Oktay’ın destekleriyle gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Uluç, Elazığ Kürsü Başı ve Halk Oyunları ekibinin, Türkiye’nin birçok ilinde tanıtım geceleri düzenlediğini vurgulayarak, davetlerinden dolayı Burdur Belediyesi ve Burdur Elazığlılar Derneği’ne teşekkür etti. Programda, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da birer konuşma yarak, Elazığlıları selamladı.

ELAZIĞ VE MALATYALILAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Kürsü Başı ve halk oyunları gösterileri, halk oyunları ekibinin ellerinde mumlar ile Çayda Çıra oynayarak salona girmesi ile başladı. Halk oyunları ekibi, ellerindeki mumları protokol masasına bırakarak, alkışlarla Elazığ ve Malatyalıları coşturdu. Programda Kürsübaşı ekibi türküler seslendirirken, Elazığ yöresinin halayları, halk oyunları ekibi tarafından oynandı.

YÖRESEL ÜRÜNLER TAKDİM EDİLDİ

Programda, Elazığ’ın yöresel ürünleri ikram edildi. Dut kurusu, dut pastırması, nane şekeri ve çerezlerden oluşan ürünlerin yanı sıra Kürsü Başı ekibinin yanında yapılan çiğköfte de katılımcılara ikram edildi. Programda Elazığlılar gönüllerinde eğlenerek, Malatyalılar ve hemşehrileriyle hasret giderdi.