KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de merkezi ezan sisteminin olduğu Ahmet Yesevi Camisi civarında elektrik kesilince, bazı camilerde akşam ezanı okunamadı. 

Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşlar, top sesini duymalarına rağmen akşam ezanını duymayınca iftar yapmakta tereddüt yaşadı. Bir çok kişi bir süre bekledikten sonra orucunu açabildi.

Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezi ezan sisteminin kurulu olduğu Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nin civarında elektrik olmayınca, akşam ezanının merkezi sistemle okunamadığını söyledi.

Merkezi sisteme güvenen bazı imam ve müezzinlerin camilerinde ezan okuma konusunda sıkıntı yaşamış olabileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Merkezde elektrik kesintisi oldu. Mahallelerde elektrik olan yerler vardı ama merkezi ezan sisteminin olduğu camide elektrik yoktu. Bazı camilerimizin imam ve müezzinleri merkezi sisteme güvenerek, ezan okuyamamış olabilir. Normalde ezanları kendileri okuyor ama ramazan dolayısıyla merkezi sisteme bağlı olabilirler. Bazı camilerde tedbirsiz davranmış olanlar olabilir. Sorgulamasını yaparız. Merkezde olmayınca bazıları ona güvenip de ihmalleri mi oldu, bilemiyorum. Ben de merkezin olduğu yerin çevresindeydim. Ezan vaktinde elektrik yoktu. Biraz önce geldi."