KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliğinin başlattığı Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası'na 3 bin lira yardımla katılan emekli İsmail Karaca, bununla yetinmeyip sattığı elmalarının gelirini de Türkmen kardeşlerine gönderdi.

Karaca'nın yaptığı bu anlamlı yardımdan etkilenen Vali Necati Şentürk, Kaman ilçesinde yaşayan Karaca'nın hayırseverliğini kamuoyuyla paylaştı.

Cömertliğin sembolü olan Ahiliğin başkenti Kırşehir'de böyle yardımların kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Şentürk, İsmail Karaca'nın yardımlarının bununla da bitmediğini belirtti.

Karaca'nın Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı sıkıntılar bitinceye kadar emekli maaşından bin lirayı her ay yardım hesabına yatırma kararı aldığını dile getiren Şentürk, benzer şekilde anlamlı yardımların Kırşehir'de çok yaşandığını vurguladı.

Öğrencilerin harçlıklarından birer liralarını Türkmen kardeşlerine bağışladığını vurgulayan Şentürk, aslında yardıma ihtiyacı olan bu kişilerin davranışlarının herkese örnek olması gerektiğine işaret etti.

Şentürk, "Kaman'da ikamet eden İsmail Karaca, yardım kampanyasına önce bin lira, ertesi sefer gelip kampanya hesabına yine bin lira daha yatırdı. Üçüncü sefer bin lira yardım yaptı. Dördüncü defa geldiğinde yaptığı parasal yardımları yeterli bulmadığını belirterek elmalarını satmak istediğini söyledi. Elmalarını sattı ve 2 bin lira daha kampanyaya bağışladı. Emekli aylığından başka geliri olmayan İsmail beyi bu duyarlılığından dolayı kutluyorum. Kendisi bundan sonraki emekli maaşının her ay bin lirasını kampanyaya bağışlayacağını da söyledi. Bu davranış, Türk vatandaşlarının alicenaplığının göstergesidir" dedi.

İsmail Karaca da televizyonlarda her gün Türkmen kardeşlerinin durumunu gördükçe çok üzüldüğünü, bu nedenle elinden gelen yardımı yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Basın toplantısına Kaman Kaymakamı Hakan Şen de eşlik etti.