Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) 10. yıl kutlamasına katıldı. Programa katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soğuk algınlığı nedeniyle programa katılamadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı kutlamaya TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. TİKAD’ın 10. yıl kutlamasında bir konuşma yapan Emine Erdoğan, “Hiç kuşkusuz, Türkiye’nin kadınları, sadece bölgesel ve küresel sorunlarla ilgili kalmamış, içerideki sorunlara yönelik de son dönemde önemli adımlar atmışlardır. Kadınların ekonomide artık daha yoğun şekilde hissedilen ağırlığını TİKAD sayesinde zaten net olarak görüyoruz. Siyasette, bürokraside, bilim, sanat ve sporda, kadınların geçmişe oranla daha çok öne çıktığını aynı şekilde görüyoruz. Özellikle demokratikleşme konusunda, kadınların fark oluşturmaya başladıklarını görüyor, bundan da büyük heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

Çözüm sürecinde kadınların önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, "Annelerin acısını dindirmek, gözyaşlarını durdurmak amacıyla başlatılan çözüm süreci, kadınların bu sürece sahip çıkmaları sayesinde daha fazla umut vaat etmeye devam ediyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan hanım kardeşlerimiz, 2 yıldır tecrübe ettikleri çözüm sürecinin, kendilerini nasıl rahatlattığını gördüler. Diyarbakır ve bazı illerimizde, kadınların, dağa kaçırılan çocukları için çok cesur biçimde eylem yapmaları, geleceğimiz adına, kadın hareketi adına, Türkiye adına çok önemli bir adımdır. Terör örgütünün ve siyasetin baskılarına aldırmadan, çocuklarının peşine düşen kadınlar, barışa giden yolun şimdiden kahramanları olmuştur. O kadınları ve onların arkasından gelecek kadınları desteklemek, teşvik etmek, yüreklendirmek, hepimizin vazifesi olmalıdır. Anneler, çocukları için kaygı duymadıklarında, inanın, Türkiye çok farklı bir yer olacaktır. Anneler çocukları için, kadınlar, eşleri ve gelecekleri için gözyaşı dökmediklerinde, Türkiye çok daha yaşanabilir bir yer olacaktır" şeklinde konuştu.

Kadınların çözüm sürecinde daha aktif olabilmesi için TİKAD’IN yeni adımlar atması gerektiğini belirten Emine Erdoğan, "TİKAD’ın, çözüm sürecine katkılarını, bu konudaki hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Çözüm sürecinin sarsılmadan devam etmesi, kadınların süreçte daha aktif olabilmesi için, TİKAD’ın yeni yeni adımlar atacağına da gönülden inanıyoruz. Sadece ekonomiye değil, barışı, insanlık onurunu, kadınlık onurunu da büyüttüğü için, TİKAD’a burada tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bütün kadın örgütlerinin dayanışmasıyla, Türkiye’nin manzarasının, kadın eli değmesi suretiyle çok hızlı değişeceğinden hiç şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Türkiye İş Kadınları Derneği’nin 10. yılı kutlamaları kapsamında pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminin ardından Emine Erdoğan programdan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soğuk algınlığı nedeniyle programa katılamadığı öğrenildi.