İSTANBUL (AA) - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 2016 yılında yaklaşık 7,6 milyar TL değerinde satış yapmayı öngörüyor.

Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, Emlak Konut, bu yıl devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerde yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7,6 milyar TL olacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

Şirketin net karının ise 1,5 milyar TL olabileceği öngörülen açıklamada, "Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Beklenmedik şartların ortaya çıkması halinde, şirketimiz hedeflerini yeniden değerlendirebilecektir" ifadelerine yer verildi.