Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan silahlı insansız hava aracı(SİHA) operasyonlarını desteklediklerini belirten Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, "Bu topraklarda yapılan operasyonlara karşı çıkmak, eleştirmek hainliktir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve polisin, bölücü terör örgütüne karşı titizlikle operasyonlar yaptığını belirten Erim, bu operasyonlardan rahatsızlık duyanların olduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerini ve polisin teslim olan terör örgütü mensuplarına şefkat elini uzattığını belirten Erim, "Böyle bir milletin asil evlatlarına çamur atmak, bölücü terör örgütü üyelerine, hainlere destek çıkmaktır" diye konuştu.

"Bu şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak demektir"

SİHA’ların önemine vurgu yapan Erim, "Son zamanlarda bölücü terör örgütü üyelerine gerek ordumuzun gerekse polisimizin titizlikle yürüttüğü operasyonları baltalamak isteyen ve kamuoyuna yersiz açıklama yapan siyasi ideolojik açıklamalı yersiz buluyoruz. Devletimizin milli imkanlarla ürettiği İHA ve SİHA yüce milletimizin gurur kaynağıdır. Yapılan operasyonlardaki başarının en büyük katkısı bunlarla sağlanmaktadır. Ordumuz ve ya polisimiz operasyonları yaparken o kadar titiz davranıyor ki kesin bilgi olmadan silah kullanılmıyor. Bölgede yapılan operasyonlar bütün sivil halka duyurulup, o bölgelerde sokağa çıkma yasağının ardından birliklerimiz hareket ediyor. Buna rağmen halen ‘eksik bilgilerle siviller öldürülüyor’ diye açıklama yapanlar, yanlış yapıyorsunuz. Hiç bir silahlı kuvvet mensubumuz sivil vatandaşa silah ile müdahale etmemiştir. Ayrıca bizim öyle ordumuz öyle polisimiz var ki yaralı terör örgütü üyesine bile şefkat elini uzatmaktadır. Teslim olan terör örgütü üyelerine ekmeğini suyunu vermektedir. Böyle bir milletin asil evlatlarına çamur atmak, bölücü terör örgütü üyelerine, hainlere destek çıkmaktır. Binlerce şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, kahraman gazilerimizin onurunu kırmak ve millete saygısızlık yapmak demektir. Bütün bölücü terör örgütü üyelerine ne karşı yapılan operasyonları eleştiren zihniyet, siz kaybedeceksiniz. Bu millet, asılsız mesnetsiz tavırlarınızdan dolayı hiç bir zaman sizlere prim vermeyecektir" şeklinde konuştu.

"Millet olarak askerimizin polisimizin yanındayız"

Terör örgütü mensuplarının sivilleri de hedef aldığını söyleyen, "Bu hainler silahı olmayan öğretmenlerimizi, hemşirelerimizi, doktorlarımızı, masum köylülerimizi öldürüyor. Kalabalık yerlere canlı bombalarla saldırdıklarını bütün millet bilmektedir. Böyle olmasına rağmen bu gibi durumlarda bu zihniyetin sesi çıkmazken, ne zaman bu milletin asil evlatları kahramanlarımız canla başla mücadele edip başarıya koşarken; birileri çıkıp kamuoyuna yanlış bilgi veriyor. Sizleri kınıyoruz kınamak yetmez, sizleri bu tavrınızdan dolayı hainlere destek çıktığınızdan dolayı asla ve asla affetmiyoruz. Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gerek polis güçlerimiz gerekse korucu unsurlarımız; gece gündüz, karda kışta kıyamette, kavurucu güneşin sıcağında terör örgütlerine karşı yapılan operasyonları doğru kararlarla yapmaktadır. Bu topraklarda yapılan operasyonlara karşı çıkmak, eleştirmek hainliktir. Bizler İHA ve SİHA’larla yapılan operasyonları destekliyoruz. Millet olarak askerimizin polisimizin yanındayız. Vatan millet bayrak için şehit olan kahramanlarımızı anıyoruz, gazilerimize en içten saygılarımızı iletiyoruz" ifadelerini kullandı.