KAYSERİ (AA) - Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, Endonezya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2013'te 2,8 milyar dolar olduğunu, bu rakamı artırmak için gayret ettiklerini belirtti.

Wardana, Vali Vekili Mustafa Masatlı'yı ziyareti etti. Masatlı, ziyarette, Kayseri'nin tarihi, ekonomisi ve kültürü hakkında bilgi verdi. Endonezya'da 2004'te meydana gelen tsunami felaketinde hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dileyen Masatlı, hiçbir ülkenin bu tür felaketlerle karşılaşmamasını dilediklerini kaydetti. 

Büyükelçi Wardana ise Kayseri'deki sıcak karşılama için teşekkür etti. 

Görevine kısa süre önce başladığını hatırlatan Wardana, Endonezya ile Türkiye arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkileri daha da artırmayı hedeflediğini söyledi. 

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Wardana, "Endonezya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2013'te 2,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Endonezya ve Türkiye'nin potansiyeline bakarsak bu rakam çok az. Onun için benim görevim bunu daha da artırmak" dedi.

Kayseri'deki üniversitelerde 49 Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Wardana, öğrencilere destekleri için Masatlı'ya teşekkürlerini iletti.

Wardana, Açe bölgesinde meydana gelen tsunami felaketindeki yardımlarından dolayı Türkiye'ye müteşekkir olduklarını ifade ederek, Türk halkının yardımseverliğinden ve iyiliğinden şüphe duymadıklarını anlattı. 

Endonezya'nın nüfusunun 240 milyon olduğuna dikkati çeken Wardana, "Ekonomik potansiyelimiz büyük. Ümit ediyorum siz de bu fırsatı değerlendirirsiniz. Ben de sık sık Kayseri'yi ziyaret edeceğim" ifadelerini kullandı. 

Masatlı, Wardana'ya, Kültepe Höyüğü'nden çıkarılan Helenistik döneme ait bir eserin replikasını hediye etti.