ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Çankaya Belediyesinin, hizmet binasının bulunduğu Kızılay Sakarya Caddesi üzerinde açtığı Ç'engel Kafe'nin down sendromlu çalışanları yeni yıla umut ve heyecanla giriyor.

Down sendromlulara gelir sağlaması amacıyla hizmet veren Ç'engel Kafe, Ankaralıların uğrak noktaları arasında bulunuyor.

Çankaya Belediyesinin eğitilebilir zihinsel engellileri istihdam ettiği Ç'engel Kafe'de garson olarak çalışan 33 yaşındaki Çağrı Özmen, AA muhabirine, kafenin Ankaralılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

Özmen, Ç'engel Kafe ile tanışmadan önce sıkıcı bir hayatının olduğunu dile getirerek, ''Önceden evde oturuyordum bu kafe sayesinde işe başladım. 2015 bana uğurlu geldi'' diye konuştu.

- "Otobüste yer vermiyorlar"

Özmen'in çalışma arkadaşı 44 yaşındaki Pınar Akgün de 2015'te iki kez hastalanması nedeniyle yeni yılda sağlık ve huzur dileğinde bulunarak, engelli olmanın toplumda yaşattığı zorluklara değindi.

Evden işe gidiş ve dönüşlerinde toplu taşım aracı kullandığını anlatan Akgün, vatandaşların ayakta durmakta güçlük çeken engellilere yer vermeyerek, duyarsız davrandığından yakındı. 

Akgün, 10 yıldır Ç'engel Kafe'de servis elemanı olarak çalıştığını belirterek, ''Çok maddi sıkıntı yaşıyorum İnşallah 2016 yılında işime yakın bir yerde ev almak nasip olur'' dedi. 

Ç'engel Kafe'nin 9 yıllık personeli down sendromlu 45 yaşındaki Ertaç Halilbeyoğlu da çalıştığı iş yerinden duyduğu gururu dile getirdi.

Yeni yılı ailesi ile bir arada kutlayacağını belirten Halilbeyoğlu, ''Ben ayrıca el sanatları ile uğraşıyorum ve 2016 yılından bu eserlerimin ses getirmesini bekliyorum'' sözlerine yer verdi. 

Kafenin daimi müşterileri de engellilere destek vermek amacıyla her gün kafeye uğradıklarını, engelliler için böyle bir iş yerinin olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.