Amasya’da sırtında boydan boya platin bulunan engelli Evren Kılıç, bir hafta önce sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı İzmirli Esranur Platin ile hayatını birleştirdi.

Eşine ilk görüşte aşık olduğunu belirten 32 yaşındaki Evren Kılıç, “3.5 yaşındayken ateşli hastalık geçirdim. Havale vücut kaslarıma vurdu. Yürüme engelli oldum. 1999 yılında ameliyat oldum. Sırtımda boydan boya platin var. 18-19 senem hastanede geçti. Gençliğimi hiç yaşayamadım. Hastanede yaşadım gençliğimi. Yavaş yavaş kendimi toparlamaya başladım. Derneklere gitmeye başladım. Sosyal hayatım artmaya başladı. Engelin ne olduğunu anladım. Engeli nasıl kabul edeceğimi öğrendim. Aslından engelli değilim. Dezavantajlı gruplardanım. Engelime asla isyan etmedim” dedi.

Eşinin önceki evliliğinden olan çocuğunu da ‘özkızım’ diye tanıtan Kılıç, mutlu bir evlilik sürdüreceklerine inandığını belirtti.

Nikahın ardından sevinç gözyaşı dökerken aşkın engel tanımadığını ayrıca kendisinin de engelli derneklerinde çalıştığını anlatan 22 yaşındaki Esranur Platin de, “Kafalarımız uydu. Konuşmaya başladık. Daha sonra anlaştık” diye konuştu.

Çiftin Amasya Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki nikahlarını kıyan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, altın hediye ettiği çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Engelli dernekleri yöneticileri ve üyeleri de çiftin mutluluklarına ortak oldular.