ÇANKIRI (AA) - Çankırı Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen "Mutluluğa Engel Yoktur Projesi" kapsamında engelli öğrenciler bir günlüğüne polislik yaptı.

Polis kıyafeti giyen engelli öğrenciler ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti.

Vali Özcan, projeyi çok beğendiğini belirterek, "Emniyet teşkilatımızın bu projede aktif görev alması, beni çok mutlu etti. İlerleyen dönemde benzer projeleri artırmalıyız" diye konuştu.

Emniyetin, toplumun her kesimine hizmet ettiğini belirten Özcan, şöyle devam etti:

"Kendi can ve mal güvenliğimizi değil, engellilerin de bulunduğu toplumun can ve mal güvenliğini sağlamakla mükellefiz. O itibarla bizim için vatandaşın engelli-engelsiz ayrımı olmaz. Hepsinin can ve mal güvenliği sorumluluğumuz altındadır. Bir de tabii toplum destekli olması gerekiyor bu faaliyetin. Zaten il emniyet müdürlükleri bünyesinde kurulan bu birimlerin bu tür faaliyetlerde bulunması, bir anlamda sosyalleşmeyi de getiriyor. Polisimizin vatandaştan aldığı desteği artırıyor. Tebrik ediyorum."

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Sadettin Türkmen de engellilerle engelsiz bireyler arasında fark olmadığını göstermek istediklerini dile getirdi.

Engellilerin kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için her zaman yanlarında olduklarını anlatan Türkmen, "Engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmaları, personelimizle kaynaşma ortamı sağlanarak, olumlu ve etkili paylaşımlar kazanmaları ve engellilere ilişkin farkındalıkları geliştirmek amacıyla projemizi yaptık" ifadesini kullandı.

Polis Haftası dolayısıyla engellileri bir günlüğüne polis yaptıklarını belirten Türkmen, çok mutlu olduklarını söyledi.