ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, ilçe sınırları içinde görev yapan muhtarlara “Engelli Tespiti” projesini tanıttı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesindeki Engelliler Biriminin hazırladığı ''Engelli Tespiti'' projesinin tanıtımı için belediyenin İlkadım Salonu’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Yenimahalle Belediyesi yetkilileri ile ilçe sınırları içinde hizmet veren muhtarlar katıldı.

Toplantıda proje hakkında muhtarlara bilgi veren belediye yetkilileri, muhtarlar vasıtasıyla ilçedeki tüm engellilere ulaşmayı hedeflediklerini, belediye çalışmalarına engellilerle birlikte yön vereceklerini belirtti.

- Engellilere rehberlik hizmeti

Amaçlarının öncelikle haklarını bilmeyen engellilere ulaşmak ve onlara rehberlik etmek olduğunu kaydeden Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz, "Engellilerin ve engelli ailelerinin pek çoğunun haklarını bilmediklerini görüyoruz. Bu konuda doğru rehberlik hizmeti vermek istiyoruz. İstihdam için elimizde sağlıklı veri olsun istiyoruz. Merkezi yönetimle eş güdümlü çalışmamız ve veri paylaşımında bulunmamız gerekiyor. Doğal felaket ile riskli durumlarda elimizdeki veriyi hızlı ve etkin bir şekilde paylaşabilmek için bu verilerin bizde olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşların muhtarlarla iletişime geçmelerini isteyen Yılmaz, belediyenin web sitesi üzerinden ya da belediyeye bizzat gelerek de engellilerin bilgilerini paylaşabileceklerini ifade etti.