ANKARA (AA) - Engelliler Konfederasyonu ve Engelli Hakları Formu tarafından "Engelli Hakları İçin Büyük Ankara Buluşması" adıyla miting düzenlendi.

Türkiye'nin birçok yerinden gelen engelli vatandaşlar ve yakınları, Kolej Kavşağı'nda toplanarak "Engelli istihdamı artırılsın", "Sağlık Uygulama Tebliği en büyük engel" yazan ve diğer isteklerini de içeren pankartlar taşıyarak Ziya Gökalp Caddesi'nden Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Burada kurulan platform çevresinde toplanan engelliler, bir süre "Engelsiz yaşam eşit yurttaşlık" sloganları attı.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a eleştirilerde bulundu. İçli, Bakan İslam'ın, "Engellinin herhangi bir şekilde ücretini, yardımını kesmek gibi bir plan, tasavvur, herhangi bir şey yok" sözlerini seçim yatırımı olarak nitelendirdi.

Tüm partilerin engellilere ve engelli haklarına verdikleri değer bakımından sınıfta kaldığını savunan İçli, engellilerin himaye, acıma yerine herkesle eşit haklara sahip onurlu yurttaşlar olmak istediğini vurguladı.

Konuşmaların ardından engelli sanatçıların verdiği konserle devam eden miting, olaysız sona erdi.