MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri tarafından kentteki engelli öğrenciler için "engelsiz" yılbaşı eğlencesi gerçekleştirildi. 

MSKÜ Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğunca Mavi Çatı Öğrenci Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Engelli öğrenciler ve aileleri ile programı düzenleyen üniversite öğrencileri, şarkılar eşliğinde dans etti. 

Engelli öğrenciler, huzurevinde kalan yaşlılar ve sevgi evlerinde barınan çocuklar, üniversite öğrencileri ile yeni yıl pastası da kesti.

Üniversite öğrencileri ile engelliler derneği üyeleri etkinliğe, yaptıkları pasta, börek ve ev yemekleri ile destek verdi.

MSKÜ Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Baldemir, engelli bireylerin toplum hayatında yalnız olmadıklarını göstermek ve onlarla birlikte olmak için "Engelsiz yılbaşı eğlencesini" 4 yıldır düzenlediklerini söyledi.

- Amaç engellileri sosyal yaşantıya dahil etmek 

Kendisinin de bir engelli babası olduğunu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok çok iyi bildiğini dile getiren Baldemir, "Amacımız engellilerimizi sosyal yaşantıya dahil etmek. Bu süreçte engelli bireylerin ailelerine kendilerine zaman ayırabilecek alan oluşturmak ve toplumda farkındalık yaratmak" dedi.

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğunun, üniversitelerinin en büyük topluluğu olduğunu belirten Baldemir, şöyle konuştu:

"Binin üzerinde üyemiz var. 70 üniversite öğrencimiz yaşam koçu olarak engellilerimize hizmet veriyor. Bin kişinin üzerinde üniversite öğrencisine sertifika verdik. Bugün 10 üniversitede bu tür topluluklar var, ülke geneline yaygınlaştırmak için çalışma yapıyoruz."

- Huzurevi sakinleri bu yıl ilk kez katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise engellileri sosyal yaşantıya dahil ederek ailelerin rahat etmesini sağlamayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğunun Muğla'da engelliler ve yaşlılar için çok önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Akkuzu, şunları söyledi:

"Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak etkinliğe huzurevlerinde kalan yaşlılarımızı da getirdik. İlçelerdeki engelli arkadaşlarımız ve sevgi evlerinde kalan çocuklarımız da burada. Önemli olan bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere engelli ve diğer gruplarımızı dahil etmek. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."