ÇANKIRI (AA) - Çankırı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Deveci, kentte yaşayan engelliler adına askerlik başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Güneydoğu'ya gidip askerlerimizin ayakkabılarını boyamak çoraplarını yıkamak yemeklerini yapmak istiyoruz" dedi. 

Deveci, düzenlediği basın toplantısında, yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Çankırı'da yaşayan ve askerlik yapmak isteyen engellilerden çok sayıda telefon aldıklarını ifade eden Deveci, "(Sesimizi Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığına iletin, bizler de askerlik yapmak istiyoruz, bizler de vatanımız için mücadele etmek istiyoruz) diyerek bizleri arıyorlar" dedi.

Çankırı Askerlik Şubesine dün bununla ilgili başvuru yaptıklarını bildiren Deveci, "Askerlik şube başkanlığımıza dernek olarak 5 bin 811 kişi adına başvurumuzu yaptık. Genelkurmay Başkanlığından cevap bekliyoruz. Güneydoğu'ya gidip askerlerimizin ayakkabılarını boyamak çoraplarını yıkamak yemeklerini yapmak istiyoruz. Her ne kadar dağda çarpışamasak bile askerlerimizin yanında yer alarak hainleri temizlemek istiyoruz" ifadesini kullandı.